Sådan kan dækopbevaring spare dig penge

Alle bilejere ved godt, at det er dyrt at eje en bil. Der er hele tiden noget, som kan gå galt, som du skal betale penge for. Det kan være alt fra motoren til dine dæk. Din forsikring dækker ofte kun, hvis nogen kører ind i din bil, eller hvis du selv skader den. Hvis du skal have skiftet alle dine dæk, så skal du selv betale for det og det kan være meget dyrt.

Derfor bør du passe ordentligt på dine dæk, så de holder i længere tid. God opbevaring af dæk betyder også, at du har dine dæk i længere tid. Det er simpelthen billigere at passe på sine dæk, når du allerede har købt dem, end det er, hvis du hele tiden skal købe nye.

Du skal bl.a. gøre følgende:

  • De skal opbevares et tørt sted.
  • De skal opbevares et sted med nogenlunde samme temperatur.
  • Du skal sørge for at vedligeholde dine dæk.

Sådan passer du på dine sommerdæk

Om vinteren skal du have dine sommerdæk af og på med dine vinterdæk. Nu skal du sørge for at gå dine sommerdæk igennem. I første omgang kan du tørre den over med en klud, men det er en god idé at vaske dine dæk, så du er sikker på, at de ikke fejler noget i længden.

Hvis du ikke passer ordentligt på dem, risikerer du, at du hele tiden skal ud og købe nye sommerdæk. Kig efter om der er kommet sten i dem osv., så du kan få dem fjernet, inden du opbevarer dem.

Dækopbevaring skal være et tørt og køligt sted. Vi kan ikke anbefale dig loft, fordi der er meget skiftende temperatur der. Det går fra at være helt koldt, når det er frostgrader udenfor. Men når solen skinner på dit tag, så bliver det pludselig meget varmt.

Du kan overveje et ekstern lagerrum til dine rum, da du her kan være sikker på, at det har den rigtige temperatur.

Sådan passer du på dine vinterdæk

Det er lidt det samme, som gør sig gældende med dine vinterdæk. Ofte vil de være i endnu dårligere stand end dine sommerdæk, fordi vinter er hårdt mod dine dæk. Det skyldes, at der i Danmark er sne, hvorefter det hele smelter og du nu kører rundt i tøsne og slud. Det er hårdt for dine dæk, selvom de selvfølgelig er lavet til at kunne holde til det.

Men det gør stadigvæk, at du skal sørge for at gøre dem rent, når du sender dem til dækopbevaring. Her er den bedste løsning, at du finder et sted med den samme temperatur. Ligesom for dine sommerdæk er dit loft ikke den bedste løsning.

Især for dine vinterdæk vil de opleve ekstrem varme, da der bliver vamt på dit loft om sommeren. I stedet skal du opbevare dem i et afkølet rum, hvis du ikke har et derhjemme, kan du finde et eksternt lagerrum. Det vigtigste er, at du får styr på det.

Mere om dækopbevaring? Se her
https://www.ogdermedbasta.dk/2016/02/32-gode-rad-til-opbevaring-af-dk.html

Skriv et svar